UUTISKIRJE: syksy/talvi 2023/2024

Suonenjoen Latu ry.

UUTISKIRJE: syksy/talvi 2023-2024

Kirpakan raikkaat aamut ovat merkki syksystä, vuodenkierto etenee. Kesän touhut alkavat olla takana päin, illat pimenevät ja luonto valmistautuu talveen. Syksy on ulkoilijan kulta-aikaa, liikkuminen ruskan värittämässä luonnossa on juhlaa, siitä nauttikaamme! Tässä kirjeessä raamittelemme syksyn ja talven aktiviteettäjä, tulossa on vanhoja hyväksi koettuja juttuja, mutta uuttakin on suunnitteilla. 

Aloitetaan kuitenkin menneen kesän muisteloilla, paljon tehtiin ja koettiin kesän aikana.  Järjestettiin hienoja melontatapahtumia;  retkiä melontareiteille, tutustu melontaan -ilta yms., retkien kuvallista antia  voi käydä ihailemassa Suonenjoen Ladun facebook-ryhmässä. Luontokavereilla oli vilkas kesä,  oltiin linturetkellä, tehtiin kehonhuoltoa,  tutkittiin killtomatoja, kulttuuripyöräiltiin IteAulis-kotimuseoon, järjestettiin luontoretket Rotkolaaksoon, Manginniemeen ja Lintuniemeen, ehdittiin vielä iltarasteillekin. Hienoa, että luontokaverit ovat saaneet ilmaa siipiensä alle, toiminta on todella aktiivista. 

Karnevaalilauantaina pyöräiltiin Lintharju-MTB, lähtöpaikalle saapui yli 70 pyöräilijää. Matkaa taitettiin hienossa säässä ja Latumajan huolto tarjosi parastaan.

Elokuussa osallistuttiin Suonenjoen harrastemessuille ja porukkaa oli mukana Metsähotelli -tapahtumassa Pieksämäellä. Todella vilkas kesä, se on pakko sanoa.

Suuret kiitokset kaikille kesän tapahtumien järjestäjille ja osallistujille.

Syksyn kuulakkaina päivinä voi lähteä Suonenjoen ulkoilureiteille patikoiden, juosten tai pyöräillen. Melontakelitkin jatkuvat vielä jonkin aikaa, 27.10 Taiteiden yö -tapahtuman yhteydessä oleva Valomelonta päättää vesiliikuntakauden. 

Yhdistys etsii parhaillaan korvaavaa tilaa torin välinevuokraamolle. Omistajalla on tilalle muuta käyttöä, joten joudumme etsimään uuden paikan pyörille ja lumikengille. Tiedotamme vuokraamoasiasta, kun uusi tila on löytynyt ja otettu käyttöön. Vuokraamon palveluihin voi tulla katkoksia, tiedotamme niistäkin hyvissä ajoin.

Latukahvion toimintaa järjestellään parhaillaan, järjestelyjen lopputulos ei ole vielä tiedossa, mutta kahvio avaa ovensa kevättalvella 2024, sen lupaamme. 

Luontokaverit suunnittelevat myös ohjelmaa syksyksi ja talveksi, toiminnan aikatauluja ja ohjeistuksia voi seurata parhaiten Luontokaverit  WhatsApp-ryhmässä (ohjeet liittymiseen löytyvät yhdistyksen nettisivuilta (www.suonenjoenlatu.fi) yläpalkin alasvetovalikosta Toiminta).  

Lentopalloa pääsee pelaamaan sunnuntaisin klo 17-18.30 Lintharjun liikuntakeskuksella.

Ulkoiluteemaiset pikkujoulut järjestetään 8.12. klo 18, paikka ja tarkemmat järjestelyt tiedotetaan myöhemmin syksyllä.

Seuraa nettisivujamme ja facebook-ryhmäämme, ajantasaisin tieto tapahtumista ja ohjelmista löytyy sieltä.

Liikkuvaista syksyä ja talvea toivottaa!

Hallitus

Yhteystietoja:

Polkujuoksu:  Petri Leppinen petri.leppinen@pelastusopisto.fi, puh. 050 491 6894

Pyöräily ja maastopyöräily:  Marko Hassinen Marko.Hassinen@unicta.fi puh. 040 549 5551

Lentopallo: Panu Iivanainen , puh. 0503751151

Melonta: Minna Helin-Tanninen melonta.snjlatu@gmail.com, puh. 050 4918881

Uinti: Ei ole tällä hetkellä nimettyä yhteyshenkilöä

Tennis: Harri Ikävalko , puh. 0400578788 

Hiihtokoulu: Jaana Eskelinen jaana.eskelinen@gmail.com, puh. 050 3292978

Retkeilytoiminta:  Kati Vehviläinen  0505207210

Ulkoilutustoiminta:  Hellu Jäntti   040 578 3882