Ikäihmisten ulkoilutustoiminta

Ulkoiluystävätoiminta alkoi Suonenjoella  syksyllä 2012.  Lähtökohtana oli Ikäinstituutin ja Suomen Ladun yhteisesti järjestämä koulutus:  Voimaa Vanhuuteen – terveysliikuntaohjelma, jonka osana oli ulkoiluystävätoiminta. Latuyhdistykset ovat muokanneet toimintaa oman näköisekseen eli ryhmissä ulkoiluttamiseen.

Aloitusvuonna 2012 mukana oli yksi palvelutalo ja 23 ulkoiluystävää. Syksyllä 2019 mukana on neljä palvelutaloa ja 55 ulkoiluystävää eli vapaaehtoistyö on saanut vankan sijan Suonenjoen Ladun toiminnassa.

Toimimme kahdessa jaksossa vuoden aikana: syksyjakso alkaa syyskuun alussa ja jatkuu itsenäisyyspäiväviikolle asti ja kevätjakso alkaa maaliskuun alussa ja jatkuu juhannusviikolle asti. Jokaisessa palvelutalossa käymme ulkoiluttamassa vanhuksia kerran viikossa tunnin ajan. Viikon aikana ulkoilutamme siis vähintään 12 vanhusta. Määrä voi olla suurempikin, jos mukana on pyörätuolivanhusten lisäksi rollaattoria käyttäviä tai ”ominjaloin” liikkuvia

.

Mukana olevat palvelutalot:

Joenranta ma klo 13-14   2 ulkoiluttajaa

Päivärinne ti klo 13-14   4 ulkoiluttajaa

Iisvesi ke klo 13.30-14.30 2 ulkoiluttajaa

Valkeinen to klo 13.30-14.30   4 ulkoiluttajaa

Veljeskoti to klo 13-14   2 ulkoiluttajaa

 

Palvelutalojen henkilökunta pukee aina ulkoilemaan lähtevät vanhukset valmiiksi, joten meidän tehtävämme on vain ulkoiluttaa ja ”huastella” vanhusten kanssa. Liikumme aina ryhmänä ja meidät huomataankin kaupungilla keltaisista Suonenjoen Ladun  huomioliiveistä. Toimintaan mukaan tarvitaan uusia vapaaehtoisia, jos olet kiinnostunut tästä tärkeästä työstä, ota yhteyttä yhdyshenkilö Helluun.

Ikäihmisten ulkoilutoiminnan yhdyshenkilö  on Helena Jäntti ( puh. 040 578 3882, hellu.jantti@gmail.com).