Suonenjoen Latu: UUTISKIRJE kevät/kesä 2023

 

 

Luet yhdistyksen kevään ja kesän uutiskirjettä 2023, tämä kirje  on julkaistu yhdistyksen nettisivuilla ja uutena käytäntönä linkki kirjeeseen on lähetetty yhdistyksen jäsenille sähköpostilla Suomen Ladun uuden yhdistyspolun uutiskirjetoiminnon avulla. Viestin ovat saaneet ne jäsenet, jotka ovat tallentaneet sähköpostiosoitteensa  jäsenrekisterin tietoihin. Tulemme jatkossa käyttämään uutiskirje -toimintoa tiedottamisessa  säännöllisesti. Paperisia tiedotteita, perinteisellä kirjeellä lähetettynä, emme enää käytä.

Vilkkaan talven jälkeen edessä on kesä ja uudet aktiviteetit. Talvikaudella meillä oli todella paljon toimintaa, LUONTOKAVERIT -toiminta käynnistyi ja majalla pyöritimme yhdessä ukrainalaisten kanssa hiiihtokahviota. Luontokaverit kävivät lamppulenkillä, avantouimassa,  ja pöllöretkellä. Ukrainalaisen ryhmän hiihtokahvio oli talviliikuntakauden hitti, kahvio sai ennen näkemättömän suosion. Borssikeittoa ja muita herkkuja maistamaan tultiin läheltä ja kaukaa. Kahvio sai paljon julkisuutta, lehtijuttuja, haastatteluja radioon ja runsaasti näkyvyyttä somessa. Yhdistykseen on tullut uusia jäseniä, tämä kertoo siitä, että olemme saaneet yhdistyksen toimintaa monipuolisesti esille ja ihmiset ovat siitä kiinnostuneet.

Nyt edessä kesäkausi ja kaikkea mielenkiintoista toimintaa on tulossa. 13.5. ehdittiin jo maastopyöräilemään  Pyöräilyviikon -teemalla. Käynnissä on Rakastu retkeilyyn -teemalla kurssi aloitteleville retkeilijöille, kurssin aloitustilaisuus on pidetty 15.5.  ja kurssin huipennus eli yönyliretki toteutetaan 26.5.-27.5.  Roskamelonta melottiin 21.5., Suonenjoen vesiltä ja rannoilta kerättiin iso määrä kaikenlaista roskaa. Helatorstaina linturetkeiltiin, 20.5. osallistuttiin Rotkolaakson vaelluspäivään. Nämä tapahtumat ovat osa LUONTOKAVERIT-toimintaa, jos keksit luontokavereille kesätoimintaa, vinkkaa siitä meille vaikkapa sähköpostilla suonejoenlatu@gmail.com.

Melontaosastolla on edessään vilkas kesä, 7.6. järjestetään melontatekniikan koulutus.  11.6., 28.6., 3.7., 23.7. ja 19.8. toteutetaan melontaretkiä eri kohteisiin, niistä löytyy parhaiten tietoa seuraamalla yhdistyksen nettisivuja ja facebookia. Melontakausi päättyy perinteisesti valomelontaan lokakuussa, tarkemmat tapahtumatiedot julkistetaan myöhemmin.

Yhdistyksen pyöräilykauden päätapahtuma Lintharju-MTB poljetaan karnevaalilauantaina 15.7., matkaan lähdetään jäähallin alaparkin alueelta klo 10.00. Tapahtumasta tulee tarkempi info yhdistyksen nettisivuille kesäkuun aikana, myös facebookissa jaetaan tietoa tapahtumasta. 

Yhdistyksen jäseniä kannustetaan osallistumaan Metsähotelli Partaharju -tapahtumaan 26.8. Pieksämäellä. Tapahtuma on osa valtakunnallista Nuku yö ulkona -tapahtumakokonaisuutta.  Hommasta kiinnostunut jäsen voi itse ilmoittautua tapahtumaan, ilmoittautumisväylä löytyy mm. Suomen Ladun nettisivujen kautta.

Laitetaan tähän vielä vinkkilista omaehtoiseen kesäliikuntaan:

  • Yhdistyksen vuokravälineet ovat edelleen jäsenien käytössä jäsenetuhinnoin. 
  • Latumajan varastosta löytyy kävelysauvoja, rinkkoja, riippumattomajoitteita yms. retkeilyvälineitä. 
  • Melojille tarjotaan kajakkeja, kanootteja ja suppilautoja, ne on helppo saada vesille melamajan varastosta Suonenjoen rannassa. Pursiseuran satamassa on ankkurissa yhdistyksen kirkkovene, jolla isompikin porukka pääsee vaivattomasti vesille. Melontavälineiden vuokraamiseen liittyvät tiedot löytyvät yhdistyksen nettisivuilta.
  • Maastopyöriä voi edelleen vuokrata. Yhdistys tekee pyörien vuokrauksessa yhteistyötä Savo Cycles:in kanssa eli pyörien vuokraus hoidetaan Johku verkkokaupan kautta ja pyörien  nouto/palautus tapahtuu vuokrauspisteestä  (Laineen talo, käynti torin puolelta). Valikoimissa on  kahden 17 tuumaisen sähköläskin lisäksi neljä luomumaastopyörää (1 läski- ja 3 muuta maastopyörää), luomupyörät soveltuvat lapsille, nuorille ja pienikokoisille (alle 170 cm) kuskeille). Pyöriä pääsee näppärimmin vuokramaan yhdistyksen nettisivujen kautta kohdasta Palvelut ja välineet.
  • Suonenjoen Ladun tenniskenttä Valkeisenlammen rannassa kunnostetaan jälleen pelaajien käyttöön (kentän aukeamisesta ilmoitetaan myöhemmin). Pelivuoroja kentälle voi varata kaikki lajista kiinnostuneet. Käy tutustumassa tenniskentän toimintaan ladun nettisivuilla.
  • Latumaja sijaitsee retkeilyreittiverkoston ytimessä, sinne on helppo tulla ja sieltä lähteä reiteille. Tarkemmat  tiedot Latumajan palveluista löytyvät yhdistyksen nettisivuilta Palvelut ja välineet/majapalvelut.

Pysyt parhaiten ajantasalla yhdistyksen toiminnasta, kun seuraat yhdistyksen nettisivuja (www.suonenjoenlatu.fi ) ja facebook-profiilia.

Suomenjoen Latu ry:n hallitus toivottaa kaikille jäsenille aktiivista kesää!